Véget értek a negyeddöntők

2015.05.01, 10:10 Kosárlabda
A Face Kings és a Zóna-kosár magabiztosan jutottak a legjobb négy közé, míg az Alibi a 6. helyről harcolta ki a feljutást. Negyedikként az Old Boys csatlakozott az elődöntősök közé, miután a Judoplasztika váratlanul visszalépett a bajnokságtól.  

 

Face Kings – Puszta 5 City 45-30

 

Pontszegény első félidővel indult a mérkőzés, 20 perc alatt 14-12-t mutatott az eredményjelző, tehát egyik csapat sem tudott meglógni a másiktól. A fordulás aztán gyökeres változást hozott. Elkezdtek beesni a kosarak és ez a Face Kingsnek kedvezett, akik fokozatosan elhúztak riválisuktól és 10 perc alatt 13 pontosra növelték előnyüket. A záró negyedben megint visszaesett a ponttermés, de ekkor is a Kings tudta növelni előnyét és végül 15 ponttal zárta az első összecsapást.

 

Puszta 5 City – Face Kings 42-63

 

15 pontos előnyének tudatában a Face Kings kezdhette nyugodtabban a visszavágót.

Az első negyed szorosan alakult. Bár a Kings rendre előrébb tartott pár ponttal, a City sem szeretett volna leszakadni, így folyamatosan ellenfele nyomában volt. Ekkor még úgy tűnt izgalmas összecsapás is kialakulhat, azonban a második negyedtől sebességet váltott a Face és szépen lassan elkezdett elhúzni ellenfelétől. A fordulás után hamarosan a 10 pontos különbség is kialakult. Ugyan a Puszta 5 City mindent megpróbált, de ezen a napon sem tudták megszorítani ellenfelüket, így a Face Kings magabiztosan léphetett tovább az elődöntőbe.

 


 

Zóna-kosár – Street Boys 60-35

 

A Street Boys szállt nagyobb lendülettel a küzdelembe, aminek eredményeképpen 9-2-re el is húztak ellenfelüktől, ám a Zóna is hamar kapcsolt és már az első negyed végére felzárkózott. A második etap szintén a vendégek akarata szerint kezdődött, de a negyed derekára ismét elfogyott a lendület, és ezúttal már a vezetést is átvették a hazaiak (22-19)

A térfélcserét követően még egyszer sikerült előznie a Street Boysnak (22-23), de ez már csak fellángolás volt. A Zóna-kosár sebességet váltott, és gyakorlatilag állva hagyta görcsössé váló ellenfelét. A harmincadik percre 10, majd a mérkőzés végére 25 pontos előnyt kiharcolva gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutás sorsát.

 

Street Boys – Zóna-kosár 40-30

 

Nagyarányú győzelme után a Zóna-kosár már-már továbbjutónak érezhette magát, azonban a Street Boys nem így gondolta, és nagy hévvel vetette magát a mérkőzésbe. Az első pillanatok puhatolódzása után, a Boys egy 10-0-s szériát hozott, sőt a második etap elején egy újabb tripla már 10 pontos vezetést eredményezett számukra. Ezután a Zóna is felébredt, és a harmadik negyed derekáig tartó 17-2-es rohamával be is biztosította magának a továbbjutást.

Innentől már csak az volt a kérdés, ki nyeri meg a mérkőzést. Ezt a Street Boys akarta jobban, a Zóna-kosár pedig csatlakozhatott az elődöntőbe jutott csapatokhoz.

 


 

 

Nyenyekek – Alibi KC 42-41

 

Az Alibi rajtolt jobban, pillanatok alatt 6 pontos előnyt harcoltak ki, de erre gyorsan reagáltak a Nyenyekek is, így hamar 7-6-ot mutatott az eredményjelző. A negyed hátralévő részében felváltva vezettek a csapatok, igazán sziporkázó játékot láthattunk.

A két perces szünet nem kedvezett a Nyenyekeknek. Míg nekik semmi sem sikerült, addig a másik oldalon tovább tartott a lendület, így a félidőre 10 pontos Alibi előnyt regisztrálhattunk.

A térfélcsere után újra fordult a kocka. A Nyenyekek új lendületet vettek, ezúttal viszont ellenfelük torpant meg, így folyamatosan csökkent a két csapat közötti különbség. Bár az Alibi mindent megtett, a záró 10 perc is a hazaiaknak sikerült jobban, akik az utolsó pillanatokban a vezetést is átvették. Az 1 pontos győzelem azonban csak részsiker, a visszavágón fognak eldőlni az igazán fontos kérdések.

 

Alibi KC – Nyenyekek 51-34

 

A Nyenyekek ott folytatták, ahol az első meccsen abbahagyták. Hamar vezetést szereztek és magukhoz ragadták az irányítást. Magabiztos játékukra nem volt ellenszere az Alibinek, így lassan nőtt a két csapat közti különbség, és a félidőre 8 pontos Nyenyekek előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A nagyszünetben összeszedték magukat az Alibis játékosok, és újult lendülettel szálltak a küzdelembe, aminek egy 12-0-s rohanás, és 4 pontos előny lett a vége. A harmadik játékrész további része is a hazaiak szája íze szerint alakult, így 8 pontra nőtt a különbség, sőt a záró etap kezdetén egy újabb kosár már a tízes határt jelentette. Innentől egyoldalúvá vált a küzdelem. A Nyenyekek teljesen elbizonytalanodtak, míg az Alibiseknek minden sikerült, így végül magabiztosan jutottak a legjobb négy közé.

 


 

 

Judoplasztika – Old Boys 59-46

 

A Judosok kezdtek jobban, és már az első negyedben 10 pont fölé növelték előnyüket, sőt a folytatásban is ők irányítottak, így a félidőre tovább nőtt a két csapat közti különbség (37-21).

A második félidőben kicsit összeszedte magát az Old Boys és ponterősebben kezdett játszani, mindemellett a palánk alatti védekezésben is feljavultak. Ugyan sikerült is közelebb kerülniük ellenfelükhöz, de mégis megmaradt a 10 pont feletti eredmény, mert a Judosok triplákkal tudták tartani magukat. A záró játékrészben már nem történt változás, így a Judoplasztika 13 pontos előnnyel várhatja a visszavágót.

 

Old Boys – Judoplasztika 20-0

 

Míg az első mérkőzést megnyerték a Judosok, addig a visszavágón nem jelentek meg, így az Old Boys örülhetett, játék nélkül jutottak az elődöntőbe.

 

A Judoplasztika később bejelentette, hogy visszalépnek a bajnokságtól, így nélkülük rendezik meg az 5. helyért folyó küzdelmeket.

 


 

 

Ultra Violák – Vak Baglyok 43-26

 

A két együttes, 9. helyért folyó csatájában az Ultrák kezdtek jobban és gyakorlatilag egy félidő alatt el is döntötték az összecsapást (24-7). A második 20 percben ugyan megtalálták játékukat a Baglyok is, de ez a végeredményen már nem változtatott.

A felek két győzelemig tartó csatájában az állás: 1-0 az Ultra Violák számára.

 

A mérkőzések statisztikáját megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program menüpont alatt!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%