Lefagytunk a harmadik negyedben az OSE ellen

2024.05.13, 10:07 Kosárlabda
Gholston extra teljesítménnyel zárta az estét.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – Play-out – VIII. forduló
Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions
76 - 91
(20-22, 26-23, 13-24, 17-22)

Kékesi Kolos hárompontosával indult az összecsapás, majd a túloldalon Polutak duplázott. Ihring feladott labdáját Wooten Jr. zsákolta a gyűrűbe. Polutak duplája után Gholston is betalált, majd ismét Kékesi Kolos triplázott. (8-6) Gholston újabb kettese után a vonalon túlról is betalált, ezt Clarance és Wooten Jr. büntetői követték. Belendültek a vendégek, a lecsorgó labdáinkból sorra kaptuk a gyorsindításokat, Krasovec mester 16-20-as állásnál kért először időt. Három „friss” játékos is érkezett a pályára, Kucsora, Eilingsfeld és Pajor jelentkeztek játékra, végül a támadásunkat Kovács Ákos váltotta pontokra. Végül az első negyedet Kovács Ákos kettese után 20-22-vel zártuk.

Pajor Dávid labdaszerzéséből Kucsora Csaba triplázott, a túloldalon Werner Viktor duplázott, majd Eilingsfeld zsákolt. Az iramra nem lehetett panasz, gyakorlatilag folyamatosan jöttek a kosarak mindkét oldalon. Pajor triplájával átvettük a vezetést, majd Werner hibája után Kucsora Csaba is betalált, időt kértek a vendégek. (32-29) Nicholson és Sövegjártó pontjaival tovább tudtuk növelni az előnyünket, de Illés Máté és Polutak nem hagyták, hogy „meglógjunk”. A negyed utolsó két percéhez érve ismét egy jobb periódusa volt a vendég gárdának, rengeteg eladott labdánk volt, amikből sorra kaptuk a kosarakat. (39-43) A félidő előtti utolsó percet meghúztuk, Ihring és Nicholson jóvoltából 1 pontos előnnyel mehettünk a nagyszünetre. (46-45)

Wooten Jr. zsákolt óriásit, Stevenson viszonylag hamar reagált erre az oroszlányiaknál, majd Thomas is betalált. Hosszú kosárcsend után Ihring találata ért kért pontot, mint ahogyan Gholstoné is, aki ráadásul a következő támadásnál labdát szerzett, ezután könnyen zsákolhatott. (50-53) Nicholson egyenlített ki egy hárompontossal, Gholston viszont a 15. pontját is megdobta, Eilingsfeldtől jött is a válasz, de ezt ismét Gholston pontjai követték, ráadásul három. Teljesen beragadtunk a harmadik etap hajrájában, Gholston megállíthatatlan volt, jöttek a triplák, ziccerek és lepattanók is az amerikai játékostól, ekkor az OSE már 10 ponttal vezetett. (59-69)

Thomas közelijét Illés két távolija váltotta, majd Ihringre fújtak támadóhibát, teljesen elvesztettük a kontrollt, időt kért Krasovec mester. (59-77) A negyed első ASE pontjait Ihring szerezte meg, majd Eilingsfeld is betalált, időt kért Váradi Kornél. A technikai megbeszélés után sem változott sokat a játék képe, rengeteget hibáztunk, sokszor dekoncentráltan játszottunk és kapkodtunk. Innen már nem tudtuk megfordítani a mérkőzést, az OSE egy magabiztos második félidei játékkal behúzta a találkozót. (76-91)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%