Kapusok értékelése PDF Nyomtatás E-mail
2012. január 02. hétfő, 08:44


2011 második félév értékelése

Edzés látogatottsági lista

1. Schener Bálint  40/33                              82,5%

2. Német Dániel   40/31                               77,5%

2 . Varga Máté 40/31                                   77,5%

3. Vámos Krisztián 40/29                               72,5%

4. Tóth Dávid     40/28                                 70,0%

5. Miskolczi Milán  40/27                                67,5%

6. Varga Ádám      40/26                               65,0%

7. Hegedűs Máté   40/21                               52,5%

8. Szabó Márk     40/17                                  42,5%

9. Kovács Flórián   40/15                                37,5%

10.  Trapp Tamás  40/14                                35,0%

11. Pomozi Zoltán  40/10                                21,0%

12. Berek Márió   40/7                                    17,5%

13. Borza Attila  40/6                                     15,0%

14. Sánta Balázs   12/9                                   75,0%

 

Utóbbi két év első helyezettjei:

Pámer Krisztián 2010/1 85,7% és 2011/1 95,2%

Fazekas Dani     2009/2  92,1%  és 2010/2 83,3%

 

 

 

 

 

 

Miskolczi Milán

Az őszi szezonban 67,5%-os edzéslátogatottságával a lista 5. helyén végzett. Nagyon jó kedélyű kissrác, ami egyrészről jó, mert edzéseken mindig aktívan és terhelhetően viselkedik, másrészről az előbb említett okból kifolyólag néha szertelen, elkalandozik. Ennek ellenére, jól viseli a kritikát, bár a hibajavítások során általában többször is ismételtetni kell vele az adott gyakorlatot. Rúgótechnikája sokat fejlődött, de nagy lemaradásának köszönhetően még mindig nem érte el a korosztálynak megfelelő szintet. Kissé koordinálatlan a kapusmozgásokban, de ennek ellenére ebben fejlődött a legtöbbet az utóbbi félév során. Edzője elmondása szerint az utóbbi időben meglepően jól meccsel és, ha hibázik is, azonnal próbál korrigálni.

Kovács Flórián

37,5 % - os edzéslátogatottságával csak a kilencedik helyen van a listán. Pedig neki igazán szükség lenne a speciális kapusedzésekre. Mondom ezt annak a tudatában, hogy személyében olyan kis kapuspalánta került a kezembe, ami ritkán adatik meg az embernek. Flóri ösztönből véd, mi sem bizonyítja jobban, mint ahogy meccsel, olyan védéseket produkál, olyan szituációkat old meg, a legkisebb erőlködés nélkül, ami nem tanítható, de benne megvan. Az 1-1 elleni szituációkat mind meccsen- mind edzésen nagy százalékban nyeri, annak ellenére, hogy helyezkedése nem mindig tökéletes, sőt sokszor „belealszik” a meccsbe. A technikai elemek gyakorlásánál ritka az, hogy neki kétszer kell bemutatni valamit. Kézzel-, lábbal egyformán ügyes a korosztályához képest. Mozgása neki is kissé koordinálatlan, de megítélésem szerint nála könnyen fejleszthető. A nyári edzőtábort kihagyta.

 

Pomozi Zoltán

25 % - os edzéslátogatottsága nem említésre méltó. Sajnálom, hogy így áll az edzésekhez, mert azon a tíz edzésen, amin nálam részt vett, ügyes kis kapust láttam benne. Nehéz természetű, de az első két edzése után belátta, hogy ezzel a dacos, szófogadatlan viselkedésével nálam nem sokra megy, sőt társai ellenszenvét is kivívja. Így ezek után, amikor az edzéseimen megjelent, illemtudóan és engedelmesen viselkedett. Kár, hogy csak nyolc alkalommal. Mondom ezt azért, mert a kapustechnikai gyakorlatokat jól végzi, az alaptechnikai képzettsége korosztályának megfelelő, rúgótechnikája a mezőnyben is elmenne.  Meccsen nem tud veszíteni, ez egy részről jó, mert olyan energiákat szabadít fel benne, amik előre viszik a meccs teljesítményét, másrészről rossz, mert az esetleges eredménytelenség, hibák agresszívvá teszik, és ezt az agresszióját verbálisan a társain tölti ki.

Borza Attila

Hat edzésen vett részt. Edzője elmondása szerint nem is nagyon fog több edzésen részt venni, mivel Kölesedről jár be.  Edzésszámai miatt sok mindent nem tudok róla elmondani, de első meglátásra látszik rajta, hogy abszolút iskolázatlan.

 

Varga Ádám

65 % - kal a hatodik az edzéslátogatottsági listán, a nyári edzőtábort kihagyta. Korosztályának legiskolázottabb kapusa. Mind lábbal mind kézzel egyformán jól bánik a labdával. Nagyon jó versenyzőtípus. Játékos edzéseken nagy százalékkal nyeri a versenyeket. A kapuban nyugodt higgadt, kissé halk. Edzője elmondása szerint, mérkőzéseken jó teljesítményt nyújt, keveset hibázik, ugyanakkor bravúrokra képes, annak ellenére, hogy túlsúllyal küzd. Pontosan ezért az erőnléti, illetve a dinamikai edzéseken kevésbé terhelhető, de megítélésem szerint, ezeken az edzéseken is nagyon küzd, próbálja tartani a tempót társaival.

 

Schener Bálint

Ő az első helyezett az edzéslátogatottsági listán, 82,5 % - os teljesítményével. Itt zárójelben megjegyzem, hogy az előző két szezonban is a dobogón volt ebben a mutatóban. Bár ebben a korosztályban van olyan kapus, aki felkészültségben előtte jár, Bálintról elmondható, hogy már látni rajta, hogy a befektetett munka meg fog térülni. Fejlődnie kell még erőnlétileg, főleg lövő erőben, illetve néhány technikai elemben, amit az előző rossz beidegződései miatt nehezen tud levetkőzni. Mivel nem ő az első számú a korosztályában, ezért keveset meccsel, így a meccsrutinja nem megfelelő. Sokat fejlődött ruganyosságban, illetve lábfrekvencia gyorsaság terén. Már a magas labdákat is jól kezeli, de e téren neki is van még mit gyakorolnia. Még mindig egy kicsit halk, de esetenként már hallani a pályán a hangját. Ő a másik, akiről mindig tudtam, hogy hol van, ha nincs edzésen.

 

Hegedűs Máté

52,5 %- kal a hetedik helyezett a listán. A nyári edzőtábort kihagyta. Iskolázottság tekintetében átlagosnak mondható. Ballábas, amit jól is használ, bár lábgyorsasága nem megfelelő, kissé lassú, de ha nem figyel oda, akkor meglepően jó dolgokat tud csinálni a kapuban. Ebből is az derül ki, hogy van benne érzék a védés iránt, de még nagyon sokat kell vele dolgozni. Jól terhelhető, de egy ponton túl hajlamos feladni a harcot, bár néha már kikukucskál a kiscicából az oroszlán.

 

Német Dániel

Holtversenyben második a listán 77,5%- os edzéslátogatottságával. Daniról elmondható, hogy a 0 –ról indult. Ebből is adódik, hogy még csak harmadik számú kapus a korosztályában, de ha a kiindulási pontot tekintjük alapnak, akkor második legtöbbet fejlődött játékos. Fizikális erő tekintetében a legjobb a korosztályában. Magához képest sokat fejlődött a kapustechnikai elemek elsajátításában is. Kézzel jól játssza meg a labdát, de lábbal a rengeteg gyakorlás ellenére is, még mindig nem érte utol társait. Kevés lejátszott mérkőzése miatt meccsrutinja nem megfelelő.

 

 

Szabó Márk

42,5% - kal a nyolcadik helyen áll a listán. Keveset járt edzésre a többiekhez, illetve magához képest is. Ezért nála nem látok előrelépést, sem a technikai fejlődés, sem a speciális kapus erőlét terén. Az alaptechnikákat viszonylag jól tudja előadni, de még edzésen is benne van a hiba. Tudomásom szerint meccset pedig alig játszik. Ha továbbra is kapus szeretne lenni, akkor sokkal többet kell tennie érte, pláne úgy, hogy a korosztályában négyen állnak sorba az 1- es mez birtoklásáért.

 

 

Varga Máté

Holtversenyben a második 77,5%-os teljesítményével. Mátéról nagytöbbségében csak jót tudok mondani. Először is, annak ellenére motivált, hogy egyedüli kapus a csapatánál. Edzéseken mindig jó kedélyű és segítőkész a fiatalabbakkal. Illemtudó és nem hagyott ki úgy edzést, hogy nem tudtam volna, hogy miért van távol. Alaptechnikai képzettsége megfelelő a korosztályának, sőt véleményem szerint, ha kellene egy korosztállyal feljebb is megállná a helyét. A kapuban higgadt, nyugodt és az esetek nagytöbbségében jól dönt, szituban nem hezitál, hanem gyorsan, általában a jó megoldást választja. Lábfrekvenciáján még gyorsítani kell. Kézzel és lábbal is jól játssza meg a labdát. Gyengébbik láb fejlesztése ajánlatos. Súlyából adódóan, egy kissé kevésbé terhelhető, de mindig tisztességesen próbálja elvégezni az aktuális gyakorlatot. Mivel csapatában folyamatosan véd, így ő fejlődhetett a legtöbbet meccsrutin tekintetében.

 

Vámos Krisztián

Krisztián a harmadik helyezett lett a listán, a 72,5 %- os edzéslátogatottsági mutatójával, ami magához képest egy kis visszalépés az előző évi 80 % körüli teljesítéséhez képest. Betudható mindez a magánéleti problémáinak, illetve a megnövekedett tanulási kényszernek a továbbtanulás végett. Nagyon jó fizikális felépítésű, igazi kapus alkat, ami párosul nagyszerű technikai képességekkel. Mégis van valami a mentális képességek terén, ami hiányzik belőle, és ha ezen nem tud változtatni, meg fog rekedni egy szinten. Bravúrokra képes és megvan benne a képesség, hogy hiba nélkül lehozzon mérkőzéseket, de időnként becsúszik olyan baki, amivel lerontja a róla kialakult jó képet. A szezon folyamán szinte folyamatos lehetőséget kapott edzőjétől, és az előbb említett okból kissé ingadozó a meccsteljesítménye. Hiányosságot látok még a mérkőzés, illetve az edzésen mutatott kommunikációban, kevés és nem elég hangos, és határozott. Néha hiba csúszik a kapusjáték egyik legnehezebb elemének alkalmazásában, a magas labdák kezelésébe.

 

Tóth Dávid

Edzéslátogatottsága 70% -os és ezzel a negyedik helyezett. Ez esetben megkell említenem, hogy Dávid egy belgyógyászati műtét miatt hagyott ki hat hetet, azaz nálam 12 edzést. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor edzéslátogatottság száma páratlan, 28/28, tehát 100 % -os. Ilyen még nem történt a praxisomban, és ezért megjár neki a gratuláció! Kiváló kapustechnikai képességekkel rendelkezik, ami ennek a posztnak megfelelő fanatizmussal párosul. Általában jókedvűen végzi az edzéseket, de mint mindenkinek neki is vannak rosszabb napjai, és akkor néha fegyelmezésre szorul. Utál veszíteni, és ennek néha hangot is ad, nem mindig megfelelő stílusban. Kézzel és lábbal is jól játssza meg a labdát, de ebben a korosztályban ez már elvárható. Jól terhelhető. Lábgyorsasága fejlődött, de még mindig van hova fejleszteni. Megfelelő hanggal és agilitással meccsel, az első időszakban egy kissé idegesen. Betudható mindez annak, hogy betegségéből adódóan kevesebb lehetőséget kapott edzőjétől. Az utóbbi mérkőzéseken már levetkőzte ezt, és kapustársával együtt erősségei voltak a csapatuknak, ami győzelemmel is párosult.

 

Trapp Tamást és Berek  Máriót

Nem értékelném részletesen, azért sem, mert az utóbbi csak a felkészüli időszakban látogatta edzéseimet, Tamás pedig 14 alkalommal vett részt a foglalkozásokon. Mindketten más kluboknál, kölcsönben szerepelnek.

 

Kapusedző: Tóth Miklós