ASE Labdarúgó Szakosztály csapatainak őszi értékelése PDF Nyomtatás E-mail
2015. január 10. szombat, 11:47

Az összes korsztály teljesítményét értékelték az edzők.

U7

Augusztus 5-én kezdtük el az edzéseket heti két alkalommal, 9 fővel, a kiváló körülményeket biztosító ASE sporttelepen.

Az óvodákban való hirdetésnek köszönhetően október elején 20 fős létszámmal végezhettük az edzéseket.

Pozitívumként emelném ki, hogy ez a létszám majdnem állandó! Viszont a hátránya a rengeteg fegyelmezés, de most már az év végére ez szépen csiszolódik!

Elsődleges célom a játék megszerettetése és a sportághoz kötődés!

Edzéseken sok ügyességi feladatokat végzünk, szerep és szimbólumjátékokat, ami az ovis korban nagyon fontos a gyerekek számára!

A Bozsik tornákon is részt vettünk, szeptemberben egy, októberben kettő, novemberben egy alkalommal.

Októberben részt vettünk Kalocsán egy nagyon nívós kupán, ami rendkívül jó állapotfelmérő volt számunkra! A bátorságban még sokat kell javulnunk, az edzéseken ez már látható, de a mérkőzéseken még nem látom vissza!

November 17-e óta teremben készülünk heti két alkalommal, sajnálatos módon csak egy fakban, ami a szervezésben okoz némi nehézséget!

Köszönet az ASE-nak a rendkívül jó körülményekért és felszerelésért, és a szülőknek a segítségért!

 

Reichert Szabolcs

edző

 


 

U9

2014. július 21-én kezdtük el az edzéseket. Eleinte 8-10 fő vett részt a foglalkozásokon, azok, akik épp itthon voltak és nem nyaraltak. Volt olyan szülő, aki jelezte, hogy csak az iskolakezdésre tudja hozni a gyereket. A létszám a nyaralások, kirándulások, táborok miatt változó volt. A nyár végére aztán fokozatosan kialakult egy 14-16 fős stabilnak mondható keret. Fentieket figyelembe véve az ősz elejére kialakult egy állandó edzésprogram - 3 edzéssel egy héten, plusz kéthetente egy-egy mérkőzés a regionális fesztiválsorozatban. A regionális bajnokságban 10 fővel vettünk részt, akik közül az állandó „mag” 5-6 fő és 4-5 főt folyamatosan változtatva, hogy minél többen játéklehetőséget kapjanak. Szeptember végén bekapcsolódtak a Bozsik-programok, jó erőfelmérést jelentve a gyerekek számára mind egyéni, mind csapat szinten. Fontos volt, hogy mindenki játéklehetőséget kaphatott, azok is, akik a bajnokin kevesebb szerephez jutottak.

És ami nagyon fontos, hogy közben a létszámunk egyre nőt a Bozsik-programokon folyamatosan négy csapattal (egy csapat 4+1 fő) tudtunk részt venni, plusz rendszeresen kisegítettük a vendégcsapatokat, akik kevesebben tudtak eljönni 1-2 fővel. Így a Bozsik-programokon 21-22 fővel vettünk részt, ami szerintem a megyében egyedülálló. A keret jelenleg 24 főből áll.

November közepétől a II. Rákóczi Ferenc iskola termében folytatódtak az edzések, hétfőn 1/3 részen, kedden egész pályán, pénteken pedig kint a szabadban az ASE  pályán.

Mindenképpen szeretnék kiemelni néhány játékost az edzésen való részvétel és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény és hozzáállásuk miatt.

Akik dicséretet érdemelnek: Pál Melitta, Nős Botond, Tóth Donát, Nagy Szilveszter.

Erdélyi Péter

edző

 


 

U11-U12

Az őszi félévre 2014 júliusában kezdte meg a csapat a felkészülést heti 4 edzéssel. Különösen összetett helyzet alakult ki az idei évben, hiszen 3 korosztálynak (2005, 2004, 2003) kellett kialakítani az edzésgyakorlatokat és biztosítani a játéklehetőségeket. A csapat létszáma nyári időszakban 20-22 fő, majd az ősz elejére 24-26 főre emelkedett. Az edzéslátogatottság átlagosan 17-20 fő volt a félév során, mellyel elégedett vagyok, és amit remélem a jövőben is fent tudunk tartani.

 

A Bozsik tornán szerepelt mindkét korosztályos csapatunk az U11 (2005, 2004) és az U12 (2003). Az U12-es korosztály teljesítményével a szezon elején voltam elégedettebb, majd egy-egy mérkőzésre előjöttek azok a hibák, melyeket az évek során még finomítani kell (taktikai elemek). Ellenben a hozzáállással és a kombinatív játékkal, melyeket edzésen is gyakorlunk, elégedett vagyok. Legfőképp annak tükrében, hogy az U12-es csapat egy évvel idősebb korosztály ellen mérkőzik meg hétről hétre, amiből hosszú távon sokat tanulhatnak.

Az U11-es csapat a Dunántúli Regionális Bajnokság Keleti csoportjában kezdte az őszi szereplést, illetve a havonta megrendezésre kerülő Bozsik-programban is részt vettünk, mellyel biztosítva volt a gyerekek többszöri játéklehetősége. A 2005-ös korosztály számára nehezen indult felvenni a kesztyűt az idősebb játékosokkal, a játéktér és játékritmus változásával, de 3-4 hónap elteltével mindez sikerült. Ugyanebben a korosztályban szereplő 2004-es játékosaknak mentálisan kell fejlődniük következő időszakban, mert minden technikai képességük meg van ahhoz, hogy sikeresek legyenek, de a hozzáállásban és alázatban többet várok el tőlük.

 

Kiemelkedő teljesítmények a félév során:

Jól teljesített (2003-as):

Berger Balázs, Solt Dániel, Nickl Erik, Molnár Ákos, Tarczal Norbert

 

Jól teljesített (2004-es):

Borsi Dominik, Bertók Kornél, Solt Szebasztián, Tarczal Krisztián

 

Végül kiemelném a szülők segítőkész és pozitív hozzáállását, illetve az edzőkollegák együttműködését.

Szakács Viktor

edző

 


 

U15

A 2014/2015-ös szezont júliusban kezdtük el 18 fővel. Augusztusban edzőtábort tartottunk az U17-es lányokkal közösen. Heti 3 edzésen fő célkitűzésünk a játék megszerettetése, a sportághoz kötés volt. Fontos az önbizalom kiépítése, a technikai képzés, a mozgáskultúra további kialakítása, a koordináció és ügyesség fejlesztése. Kiemelendő feladat a játékhelyzetek, a taktika oktatása is. Elsődleges célunk a játéköröm elérése, a sokoldalú személyiségfejlesztés.

Az edzéslátogatás megfelelőnek mondható, az igazolt hiányzások betegségből, sérülésből és iskolai elfoglaltságokból (előkészítő, iskolai versenyek stb.) adódtak.

A lányok edzésmunkája megfelelőnek mondható.

A bajnokságban, holtversenyben Dunaújváros mögött a 2. helyet foglaljuk el a tabellán. Dicséretes, hogy az összes mérkőzést tekintve a csapat egyetlen gólt sem kapott. Tavaszra a támadójátékon kell egy kicsit javítani, mert sok hiba becsúszik a támadások befejezésénél. Célunk az 1. hely megszerzése és így az országos döntőbe jutás.

Szeretném kiemelni és megköszönni a szülők segítségét és támogatását, amit az egész szezon alatt a csapatért tettek.

 

Klopcsikné Somorjai Mária

edző

 

 U17

Csapatunk a leány U17-es korosztályú nagypályás labdarúgó bajnokság Déli csoportjában szerepelt. A nyújtott teljesítmény elfogadhatónak mondható, főleg annak tükrében, hogy csapatunk a nyáron alakult ki, és rendszeresen rutinosabb, tapasztaltabb csapatok ellen szerepeltünk.

Az év folyamán azokat a mérkőzéseket, amiket hoznunk kellett, sikerült megnyernünk, volt egy emlékezetes hazai mérkőzésünk az FTC ellen, és volt néhány kimondottan jó mérkőzés, ahol minden tekintetben felvettük a versenyt ellenfeleinkkel, kis szerencsével és rutinnal még szebbé tehettük volna az összképet.
A kitűzött célokat tekintve:

Játékrendszerben a 4-4-2-es felállás volt az alap, amit, sajnos meg kellett változtatni az első mérkőzések után, képességbeli és technikai-taktikai okok miatt. A későbbiekben, amikor minden játékos rendelkezésre állt, 4-5-1--es formációban próbálkoztunk. A váltás jól sikerült, stabilabbá váltunk, minden ellenfelünkkel szoros mérkőzéseket játszottunk.

Csapat taktikai- technikai felkészültség:

A régebbi játékosok és a fiatalabbak nagy része megtanulta a rendszerben való gondolkodás és cselekvés alapjait, amire a későbbiekben majd lehet építeni, továbblépni.

Egyéni taktikai- technikai felkészültség:

Örömteli, hogy az eddig is ügyesnek mondott játékosok érezhetően még tovább fejlődtek (Buchmüller Petra, Maláti Gréta, Laszlóczki Anna, Debreceni Kata), a többiek közül is jó néhányan stabil csapattagokká váltak (Becze Bianka, Kovács Mónika, Szekeres Kíra), és a „fiatal” Kovács Zsuzsi, Bagó Alíz páros is sokat fejlődött az év során.

Mentális, emocionális felkészültség:

A csapat jól viselte a kudarcokat is, sikerült végig „tűzben tartani” a társaságot. Nagyon jó kohéziós erő van a csapaton belül, szeretnek edzésre járni, egymás között lenni. Kirívó fegyelmezetlenség sem az öltözőben, sem a futballpályán, az év folyamán nem történt.

Kiemelhető játékosok:

Akik az egész idény alatt egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak: Laszlóczki Anna és Debreceni Kata.

Nem sokkal maradt el tőlük Vidákovics Evelin, Maláti Dalma, Buchmüller Petra, valamint az utolsó 5 mérkőzésen Farkas Hetta.

Sajnos sérülések miatt Maláti Gréta adottságait, képességeit nem tudtuk maximálisan kihasználni.

Köszönetet szeretnénk még mondani a szakosztály vezetésének és minden dolgozójának egész évi segítőkész munkájukért, a feltételek biztosításáért.

Sánta István
edző