Tudatosítani kell a gyerekekkel a problémákat PDF Nyomtatás E-mail
2014. január 06. hétfő, 09:08


2013. július 24-én kezdtük el az edzéseket. A létszám a nyaralások, kirándulások, táborok miatt változó volt, előfordult, hogy 11, de az is, hogy csak 4 fővel edzettünk.

A nyár végére aztán fokozatosan kialakult egy 11-12 fős stabilnak mondható keret. A szezon kezdéskor eltervezett feladatokat, célkitűzést szem előtt tartva zajlottak az edzések. Ősz elejére kialakult egy állandó edzésprogram – 3 edzéssel egy héten, plusz kéthetente egy-egy mérkőzés a regionális fesztiválsorozatban. Szeptember végén bekapcsolódtak a Bozsik-programok, jó erőfelmérést jelentve a gyerekek számára mind egyéni, mind csapat szinten. Fontos volt, hogy mindenki játéklehetőséget kaphatott, azok is, akik a bajnokin kevesebb szerephez jutottak. A legfőbb feladatot – játék megszerettetése, a sportághoz való kötődés megszilárdítása, szoktatás a játékhoz, játéköröm – úgy gondolom sikerült megoldani, ezzel nincs is gond.

Több játékoson is látszik az egyéni fejlődés az ősz során, az edzéslátogatottság még elfogadhatónak mondható, viszont nagyon lassú a fejlődés technikai-taktikai, mentális téren, és a motivációs bázis kialakítása is nehezen megy.

További feladatok:

Tudatosítani kell a gyerekekkel egyénileg és csapatszinten a meglévő problémákat és azokra a megfelelő megoldásokat közösen megtalálni.