U11 felkészülésének értékelése PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 11. hétfő, 10:46


Július közepén kezdtük el a nyári felkészülést az ASE-n az U11-s csapattal, mely idén a 2003-ban és 2004-ben született gyerekek korosztályát jelenti.

Július és augusztus hónapokban 10-14 fős létszámmal vettek részt a játékosok a foglalkozásokon és ez megfelelőnek tekinthető a nyaralások tekintetében. Az első 2 hétben kizárólag labda érzékelést fejlesztő gyakorlatokat végeztünk, illetve kisjátékokat alkalmaztunk az edzéseken (1:1; 2:2), majd ahogy telt az idő és ismertem meg a az újonnan csatlakozott fiatal játékosokat, annál bonyolultabb (nagyobb koncentrációt igénylő) edzésfeladatokat hajtottunk végre, amit meglepően könnyen elsajátítottak a gyerekek.

Rendkívül jól lehet ezzel a korosztállyal dolgozni, az eddigi edzéseken elvétve kellett fegyelmeznem és hamar megtanulják a feladatokat és annak fontosságát az adott szituációban. Persze vannak tehetségesebb és (még) kevésbé tehetségesebb gyerekek, de mindenki becsületesen részt vesz az edzéseken és megpróbálja a tőle telhető legjobbat kihozni.

Szeptemberre már 20-22 fős létszámmal dicsekedhetünk, melyből 8 fő az U9-es korosztályból került fel. A felkészülés során kiváló pályák álltak rendelkezésünkre, mind a műfű, mind pedig a füves pályák használata során. A nyári felkészülést sikeresnek mondanám a létszámot, a jelenlétet, a körülményeket és a játékosok teljesítményét, hozzáállását tekintve.