Az ASE leány csapatának beszámolója PDF Nyomtatás E-mail
2013. január 09. szerda, 10:16

 

A lányokkal a munkát augusztus elején kezdtük el heti háromszori edzéssel. Személyi változások voltak a csapaton belül, mert többen vidéken tanulnak tovább (középiskola, főiskola), így ők a foglalkozásokat már nem tudják látogatni.

A szeptember első hetében tartott sportágválasztó után – ahol tíz lány népszerűsítette két napon át a labdarúgást – több lány jelentkezett hozzánk. Bő keretünk így 38 főből áll, de csak 25 fő vesz részt rendszeresen az edzéseken. Az edzéslátogatás megfelelő, a hiányzások sérülés, betegség vagy különórákból adódnak.

A csapat összetétele sajnos nagyon vegyes. Az életkort tekintve a 10 évestől a 24 évesig minden korosztály képviselteti magát. A képességek is nagyon eltérőek, ez az életkori sajátosságokból erednek legfőképpen (testi, szellemi, mentális különbségek). Így az edzésterv elkészítése nem egyszerű feladat, hiszen nagyon sokfele kellene differenciálni.

Az edzéseken a lányok munkához való viszonya megfelelő, a foglalkozásokon fegyelmezettek, az edző utasításait betartják, magatartásukkal és szorgalmukkal elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy a nagy korkülönbség és a különböző helyekről érkezés (iskolák, települések) ellenére is jó közösséget alkotnak.

Szeptemberben az U15-ös bajnokságban indultunk el, ahol a csoportunkban a 4. helyen állunk 14 ponttal. Még sokat kell fejlődnünk fizikálisan, technikailag és taktikailag, hogy utolérjük a többieket, akik már régebb óta űzik ezt a sportágat. Sajnos nálunk a csapat többsége csak szeptemberben kapcsolódott be a munkába, így elég nagy a lemaradás.

A nagyobb lányoknak eddig még nem volt megmérettetése (nem indult bajnokság), bízunk benne, hogy lesz lehetőségük a versenyzésre.

Feltételeink adottak a jó munkához (pálya, terem, felszerelés, eszköz), köszönet a vezetőségnek.

 

Klopcsikné Somorjai Mária

edző