Hőség és Focista Hősök Egerben! PDF Nyomtatás E-mail
2012. július 19. csütörtök, 09:05

 

Idén első alkalommal vett részt U9 és U11 csapatunk Egerben, a XIX. Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgótornán, a Rexroth Kupán.

A június 21-24. között megrendezett tornán összesen 7 korosztály 95 csapata mérte össze tudását.

A 2001. korosztályban három csoportban, 13 csapat indult, közöttük a Budapest Válogatott, a Vecsés Sportakadémia, a Loki Focisuli válogatott kis focistái.

Fiaink a csoportmérkőzéseken kiváló színvonalú játékkal az alábbi eredményeket érték el, mellyel második helyezettként jutottak tovább a csoportjukból.

  1. Orosházi MTK-ULE 1913 – ASE                  1:3
  2. Liver FC Budaörs – ASE                             3:6
  3. Főnix ISE – ASE                                       4:4
  4. Grund 1986 FC – ASE                               3:3

Következő mérkőzésüket a hazai csapattal játszották, ügyesen, koncentráltan fociztak, melynek  eredményeként sikerült megszerezni a győzelmet 2 – 0 arányban!

Csupán egy órás pihenő után már jött is a következő mérkőzés. A Loki Focisuli képzett kis focistáival kellett a mi fiainknak megbirkóznia. Sajnos 6-1-es végeredménnyel nem sikerült bejutni a döntőbe, viszont a dobogós remény még nem szállt el, a 3. helyért még játszhattak a torna záró napján.

Az utolsó napon, a fáradtságtól, és a forróságtól kitikkadt játékosaink mindent beleadva küzdöttek a hazai, egri csapat ellen, de sajnos nem sikerült elérni a vágyott dobogós helyet, 2 – 1-es vereséget szenvedtek, így a negyedik helyen búcsúztak a tornától az U11 paksi játékosai.

A 2003. korosztályban 19 csapat indult, melyek közül az ASE U9 csapata csoport elsőként jutott tovább az alábbi eredményekkel:

  1. Csepel –Gól FC – ASE                           3:6
  2. ASE – Aranyszarvas                              6:3
  3. KBSC FC – ASE                                    1:4
  4. Bőrlabda FC – ASE                                2:5

A középdöntőben az első mérkőzésüket a Sajóvölgye Focisuli csapatával játszották. Sajnos nem sikerült továbbjutni, 5 -3-as eredménnyel az ellenfél győzött, így a tornát az U9 paksi focistái az ötödik helyen fejezték be.

Különdíjban részesült ebben a korosztályban Szendrei Ákos, aki 20 góllal szerezte meg a gólkirály címet!

A csapatokat Balogh László szakmai felügyelő, Kollarics Zsolt U9 és Szakács Viktor U11 edzők irányították.

Összegezve a tapasztalatokat, dicséret illeti minden játékosunkat, hiszen a rendkívüli meleg, az erős ellenfelek sem szegték kedvüket, s a pályára lépve maximális tudásukat nyújtották, igazolva ezzel a több éves munka értelmét. Egy ilyen magas színvonalú tornán elért negyedik és ötödik hely kimagasló eredménynek számít.

Köszönet jár a szülőknek is, akik a forróságban percenként hordták a friss vizet a gyerekeknek, lelkesen szurkoltak, bíztatták őket és igazi közösségként, egy cél érdekében zengett a daluk:  „..atomváros óóó…”