Judós sárkányhajó ezüst Bajáról PDF Nyomtatás E-mail
Judo
2010. augusztus 10. kedd, 10:43

 


Az elmúlt hét második felében judosaink Baján edzőtáboroztak, és ha már ott voltak, beneveztek egy sárkányhajó versenyre is.

Augusztus 5-én reggel a 20 fős judós csapat rendhagyó módon a 6-os út helyett a Dunán indult el a bajai edzőtáborba. A kajak-kenu szakosztálytól kölcsön kapott sárkányhajóban Hangyási László és Keszthelyi László edzők motorcsónakos kíséretében 4 és fél óra alatt tette meg a legénység a Paks-Baja közti mintegy 60 km-es távot. Jutalomképpen Baján folytatódott a vízi program egy kis vizisíeléssel, motorcsónakozással, majd a fürdőruhát judogira cserélve a már kevésbé hullámzó, stabilabb tatamin találták magukat fiatal sportolóink. Az evezés Bajára a 20 évvel ezelőtti táborozás emlékét élesztette fel, amikor túrakenukkal érkezett a csapat Laci bá' vízparti víkend házába. A sárkányhajó ötlet onnan jött, hogy a hét végén épp Baján rendezték meg a Sárkányhajó Fieszták rendezvénysorozat aktuális versenyét, amire természetesen benevezett a judós csapat is. Hogy összeszokjon a társaság, a pénteki két judo edzés mellett még két sárkányhajó edzést is beiktattak.

 

A szombati versenynap gyönyörű időben, jó hangulatban telt. Judósaink a "sport" kategóriában indultak, ahol különböző sportágak versenyzői mérték össze sárkányhajós tudásukat. Az előfutamok során a paksiaknak a bajai evezősök(!, és a bajai ifi sárkányhajó csapat jutott ellenfélül, de nagy meglepetésre a judósok - ha hajszállal is - de győzni tudtak. A középdöntőben aztán szintén nagyon szoros küzdelemben, de alulmaradtak a Remény Lovas Tanya csapatával szemben - akik a legjobb idővel kerültek a középdöntőbe is -, ám az időeredmény mégis elég volt a 3 résztvevős "A" döntőbe kerüléshez. A döntőben is oroszlánként (sárkányként?) küzdött az AtomDragon fantázianéven indult judós csapat, ami - fél másodperccel lemaradva - a második helyhez lett elég, a rutinos evezősöket (idén) nem sikerült legyőzni.

Az éremátadás hatalmas fürdőzésbe torkollt a dobogós csapatok részvételével, szurkolók, versenyzők mind fantasztikusan érezték magukat, nagyon jól összekovácsolódott a csapat.

Jövőre ugyanitt folytatjuk...