Papírforma vereséget szenvedtünk Törökországban

2014.11.04, 16:50 Kosárlabda
Jól kezdtük a meccset, de már az első negyed végére rendezte sorait a Trabzon, amely ezt követően már nem is engedte közel magához a mieinket. A csoportfavorit jól használta ki magassági fölényét, és remek egyéni képességekkel rendelkező játékosai révén végül magabiztos győzelmet aratott.  


Trabzonspor Medical Park - Atomerőmű SE 103-81
(25-22, 23-13, 29-15, 26-30)

Trabzon, Törökország

V.: Manuel Mazzoni (ITA), Petr Hrusa (CZE), Branislav Mrdak (SRB) Ell.: Rui Valente (POR)

Trabzonspor: Bost -, Hardy 16/12, Marshall 24/3, Velickovic 18/9, Lawal 14.
Csere.: Stipanovic 14, Senturk -, Korkmaz 8/6, Yildirim 9/6, Seckin -, Basturk -, Akcay -. Vezetőedző: Hakan Demir

ASE: Roberson 15/6, Dugat 10, Medve 2, Szabó 9/3, Tóth 13.
Csere: Jones 17, Eilingsfeld 6, Körtélyesi 3/3, Kovács 6/6, Markovic -, Baki -, Antóni -. Vezetőedző. Dzunic Branislav

Tizenegy órányi utazás után rendben megérkezett a csapat Törökországba, hogy megkezdje idei EuroChallenge szereplését a Trabzonspor otthonában. Hogy mennyire nem várt egyszerű menet a mieinkre a csoportfavorit otthonában, ahhoz elég volt csak végigtekinteni a török csapat névsorán: Novica Velickovic, Gani Lawal, andrija Stipanovic vagy Dee Bost neve azért elég veretesen cseng a kosárvilágban.

Ennek ellenére nem kezdtünk megilletődötten, előbb Medve lopott labdát és fejezte be az akciót, majd Tóth Ádám takarta be Lawalt. Ráadásul centerünk nem is állt meg itt, hanem a következő két támadásból be is talált, így másfél perc elteltével már hattal mentünk. Majd Dugat középtávolija után nyolccal, álomszerű kezdés! Időt is két Hakan Demir, ám Dugat újra betalált, még szebbé téve a kezdést. Aztán persze megszületett az első hazai találat is, de hát a azt nem is várhattuk, hogy a meccs végéig be lesz deszkázva a gyűrűnk. Szép lassan aztán a Trabzon is elérte az üzemi hőfokot, Velickovic pedig belőtte az első hármasát, majd első és második kettesét, és máris csak három volt közte. Ekkor Dzunic mester kért időt, kellett is, mert zavarban voltak a srácok. Sajnos a negyed vége így is a hazaiaké lett, és mire letelt az első 10 perc, már három ponttal ők vezettek.

Roberson és Jones akciójából született kosárral nyitottuk a második negyedet, majd egy jó védekezés után Jones újabb kosarával már mi vezettünk. Az eddig szinte csak a kezdőit játszató török edző is elkezdte forgatni a csapatát, három új játékos is pályára került, ez azonban nem zavarta meg őket. Ami minket illet, több alkalommal is jó védekezést mutattunk be, majd ezt rendre lerontottuk rossz befejezésekkel: zsinórban háromszor blokkolták le a kosárra törő játékosunkat. Különösen azért voltak bosszantóak ezek a megoldások, mert összességében partiban voltunk az ellenféllel, egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek a csapat. Az látszott, hogy fizikálisan nagyon erős a Trabzon, Gani Lawal időnként úgy röpködött a levegőben, mintha maga Superman húzott volna mezt a hazaiaknál. Csapata legjobbja azonban ennek ellenére sem ő, hanem Marshall volt, akit egyszerűen nem tudtunk tartani, mindenhonnan betalált. Ennek sajnos meg is lett az eredménye, a félidőre magabiztosnak mondható 12 pontos előnyt alakított ki a Trabzonspor.

A záró felvonás egyetlen igazi kérdése mindössze az maradt, hogy mennyi lesz a vége, avagy kiüt-e minket a Trabzon, vagy helyt tudunk állni a végjátékban. Hogy így legyen, azért az egész meccsen jól játszó Tóth Ádám igyekezett minél többet megtenni, rendre szép centermozdulattal, és - ami ennél is fontosabb - eredményesen fejezte be akcióit. Sajnos az ellenfél magassági és fizikális fölénye ellen nem igazán volt fegyverünk, az megmutatkozott a lepattanók számában is, de a vereségünkben nem csak ez, hanem a dobószázalékok közti különbség is vastagon benne volt. A csapat azért nem adta fel a küzdelmet, és a végén pár jól irányzott hármassal 22-re csökkentette a különbséget, ami nagyjából reálisnak volt mondható ezen az estén. Összességében papírforma eredmény született a csoportfavorit otthonában, még ha a jó kezdés után maradt is bennünk hiányérzet. Innentől előre kell tekinteni, kedden jön a Güssing, ott már nem hibázhatunk.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%