Továbbjutás-elődöntő!!!

2010.04.30, 17:57 Kosárlabda
Hatalmas küzdelemben lépett a négy közé az Atomerőmű SE kosárlabda csapata. Az előző mérkőzésekhez hasonlóan a negyedik találkozó is izgalmakban bővelkedett, de ezúttal a jobban játszó és az alapszakaszt másodikként záró paksi alakulat győzött és 3:1-gyel jutott tovább.

A pénteki kecskeméti találkozót ezúttal az ASE kezdte jobban. Az első negyedet 7, a második 10 percet újabb két ponttal nyerte a vendéggárda. Feltűnő volt, hogy az első 20 percben a triplavonalon túlról pontatlanul dobtak a hazaiak, pedig a korábbi összecsapásokon nem ez volt jellemző. A palánk alatt viszont jól dolgozott a KKSE, különösen Csorvási volt elemében. De precíz támadásainak köszönhetően a félidőben már 9 egységgel vezettek az Atomosok. A fáradni látszó Hírös városiak azonban nem adták fel. Összeszorított foggal küzdöttek, melynek egyenlítés lett az eredménye, a 29. percben egál volt. Azonban Horváth Imre együttese is nagyon akarta a sikert, - néha túlságosan is- ezért mindig volt valaki aki lendített egyet az ASE szekerén. Horváth Ákos az egész meccsen kimagaslóan játszott, de Dill és Walker is felnőtt a feladathoz. A záró felvonásban a szinte teljesen kikapcsolt Wittmann pontjaival átvette a vezetést az Ivkovics sereg, de az előny tiszavirág életűnek bizonyult. Ismét Horváth Ákosnak volt helyén a szíve és újabb 7 pontjával gyakorlatilag lerendezte a párharcot. A hazaiaknál Csorvási és Tóth Norbert dicsérhető, a piros kékeknél pedig az említetteken kívül Lagrange volt még ponterős. A negyedik találkozón tehát 76:72-re az Atomerőmű SE diadalmaskodott, így a tavalyi bajnok harmadikként kvalifikálta magát a legjobb négybe. Horváth Imre csapata a döntőbe jutásért a Körmenddel meccsel.  

  Kecskeméti KSE - Atomerőmű SE 72:76

  (13:20, 17:19, 26:21, 16:16)

Kecskemét Messzi István Sportcsarnok 1000 néző

Játékvezetők: Földházi T., Hegedűs T., Pozsonyi L., Ellenőr: Farkas Z.,

Kecskemét: Ross 6, Williams 3/3, Dénes 4, JOHNSON 10/6, Bencze 6. Csere: CSORVÁSI 21, Witmann 8/3, Marciulonis 2, TÓTH N. 12/3.

Atomerőmű SE: LaGrange 13/6, Mészáros 2, HORVÁTH Á. 24/9, Clark 6, DILL 20/9. Csere: WALKER 11/3, Kiss Zs. -, Kovács Á. -, Panta -, Medve -.

Kipontozódott: Clark, a 36. percben.

 

Sztojan Ivkovics a Kecskemét edzője: Büszke vagyok az eredményre, ilyen katasztrofális dobási kísérletek mellett, ilyen tripla mutatóval egy Paksot nem lehet megverni. Valaki kevesebbet, valaki többet játszott, mindenki hozta a maximumot. Úgy gondolom, hogy a céljainkat elértük, és most jön a következő év. Tavaly májusban nem volt semmi, nem volt kosárlabda, nem volt szponzor. Ezt követően keresett meg engem dr. Zombor Gábor, és rámbízta a kecskeméti kosárlabdát. Egy év eltelt azóta, most húzni kell egy vonalat. Minden támogatást megkaptam, és remélem, én sem hoztam szégyent a városra. Tudom, tudjuk, hogy nehéz lesz a következő időszak is. De van koncepciónk, vannak tehetségeink. Csorvási Milánból jó játékos lett, pedig decemberben még ment a hiszti, hogy vegyünk egy centert... Kőkeményen dolgozunk tovább, nincs pihenő. Új csapatot építünk, az alap megvan. A Paks teljesítményéhez pedig gratulálok.

Horváth Imre az ASE edzője: Többszöri biztos vezetés mellett sokszor hibáztunk, olykor túlpörögtünk, néha elvesztettük a fejünket. Ezért tudott mindig kapaszkodni a Kecskemét. Nekünk azonban volt erőnk talpra állni. Boldog vagyok, hogy a négy közé jutottunk. A következő ellenfelünk Németh Istvánnal kiegészülve nagyon erős, komoly párharc lesz.

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%