Visszavágtunk a kupaelődöntőért!

2014.02.21, 17:02 Kosárlabda
McGruder vezérletével végig vezetve, helyenként parádés játékkal sikerült győzni Sopronban, elvéve ezzel az ellenfél hazai veretlenségét.

 

Jól kezdte a meccset az ASE, McGruder előbb befejezett egy szép akciót, majd lebúrázta a Filip Barovicsot. Bár több ziccerig játszott akciót sem sikerült kosárral zárni az első percekben, de a védekezés teljesen rendben volt, így mikor három perc elteltével időt kért Sabáli Balázs, még csak egy kosarat jegyeztek fiai. A játék képén azonban ez sem változtatott, az egész negyed során parádésan játszott a csapat. Támadó és védő oldalon egyaránt uraltuk a meccset, ráadásul a külső dobások is ültek, a hat kísérletből négy beesett.

A második negyedre aztán összekapta magát a hazai csapat, amely ellen a mieink a sok sérült miatt olyan szerkezettel voltak kénytelenek játszani a meccs ezen szakaszában, amelyben Baki Gergely volt kénytelen négyes poszton játszani. Faragta is a különbséget az SKC, ám ekkor McGruder kapott vérszemet, gyorsan betermelt két triplát, lehűtve kicsit a kedélyeket. A későbbiekben aztán Kovács Ákosi is csatlakozott hozzá, egyszerűen tarthatatlannak bizonyult a védők számára, be is szórt kilenc pontot, így félidőre 24 egységnyi előnyt sikerült kiharcolni.

Teljesen más stílusú játékot hozott aztán a harmadik negyed, amelyben inkább a küzdelem dominált, nem pedig a szép játék. Persze azért McGruder levegőből behúzott kosara igencsak tetszetős volt, már-már a hazaiak is megtapsolták. Sajnos a remek formában játszó amerikai nem sokkal később kézsérülést szenvedett, és le is ült a kispadra egy nagy jégtömlővel a bal kézfején. Ha már a sérüléseknél tartunk, Tóth Ádám viszont pályára került, és nem is mozgott rosszul, amit egy gyönyörű sapkával bizonyított. Szerencsére a negyed végére McGruder is visszatérhetett, így ha fel is jött egy kicsit az ellenfél, volt minek örülni.

A záró játékrészben aztán már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség a két csapat között. A piros-kékek az előny tudatában egy kicsit mintha visszakapcsoltak volna, a Sopron pedig ezt kihasználva többször is betalált, ám amikor húsz pont közelébe kerültek, mindig akadt valaki, aki megtolta egy kicsit a paksi szekeret. A győzelem teljesen megérdemelt volt, a játék képe alapján pedig bizakodhatunk, hogy talán véget ért a rossz sorozatunk.

Sopron KC - Atomerőmű SE
59-76

(10-26,14-22,15-14, 20-14)
Sopron, MKB Aréna
V.: Győrffy P., Farkas G., Török R. (dr. Páli)

Sopron: Thomas 10/3, Thompson 6/3, Dénes 4, Tóth 7, Barovics 8.
Csere: Ruják 8/6, Takács 13/9, Molnár -, Trepák -, Rátvay 3/3, Török -.

ASE: Vaughn 7/3, McGruder 23/12, Körtélyesi 10/6, Szabó 5/3, Jones 11.
Csere: Baki -, Kovács 13, Markovics 4, Tóth 2, Kerpel-Fronius 1.

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%