Rapid Országos Bajnokság - Szeged

2007.05.24, 03:55 Sakk
2007. május 24-26. Rapid Országos Bajnokság - Szeged A rapidversenyek hívei szép létszámban - 429 - fővel jelentek meg az országos korcsoportos bajnokságon Szegeden. Ennek a versenyformának az egyre nagyobb térnyerését - különösen a fiatalabb korosztályokban – a kicsik szaporább játéktempója mellett a rövidebb verseny, kisebb költségek gondolata is erősíti. Ez a mostani rendezvény is lement egy hétvége alatt és a Pünkösd hétfő miatt még a csapatversenyen indulók is megúszták iskolai kihagyás nélkül. Tolna megyéből leginkább az esélyesek vállalkoztak a hosszú hétvégére és ennek alapján a mérleg négy arany. A paksiak részéről a legértékesebb a 16 évesek között Balázs Gábor első helyezése, aki 7 ponttal egyedül végzett az élen, To Nhat Minh és az ezen a versenyen jó formában lévő Handó Vilmos előtt. Negatív meglepetés, hogy a rapid versenyeken nagyon eredményes, egyes sorszámmal asztalhoz ülő Balog Imre ötödik helyezése. A 18 éves lányok között a Mitrópa-kupán kiválóan szereplő Ignácz Máriának ellenben nem okozott gondot az esélyesség és 5,5 ponttal testvérét Rózát megelőzve végzett az élen. Jó döntésnek bizonyult az ASE villámigazolása, a kilencéves Antal Tibor Kendére az átigazolási szezon elején csaptak le a paksiak. Csom István tanítványa 7,5 ponttal végzett az élen, a tavalyi évben korcsoportos VB-én legjobb magyar versenyzőként hazatérő Tisza-parti legényke Herpai József tehetségei között nevelkedett, tavaly a korcsoportos bajnokságon Vámos Viktor segédletével nyolc évesen 2. helyezést ért el. A decsiek siker embere ezúttal Vince Andrea volt aki a 14 éves lányok között 8 ponttal végzett az élen. A mögötte 7,5 pontot elért Varga Klárával kimagaslottak a mezőnyből, a harmadik helyet Papp Petra szerezte meg 6 ponttal. A rapidversenyek sorozata - mindössze egy hét pihenő után - a debreceni Diákolimpia küzdelmeivel folytatódik, ahol részben a szegedi versenyen résztvevők összecsapásával zajlik majd az éremcsata. A „rapid szezon” ezzel még nem ér véget, hiszen azt követő hétvégén - ismét átszelve az országot - Szombathelyre utazhatnak majd a csapat diákolimpia nevezői. -- Molnár Béla ---

2007. május 24-26.

Rapid Országos Bajnokság - Szeged


A rapidversenyek hívei szép létszámban - 429 - fővel jelentek meg az országos korcsoportos bajnokságon Szegeden. Ennek a versenyformának az egyre nagyobb térnyerését - különösen a fiatalabb korosztályokban – a kicsik szaporább játéktempója mellett a rövidebb verseny, kisebb költségek gondolata is erősíti. Ez a mostani rendezvény is lement egy hétvége alatt és a Pünkösd hétfő miatt még a csapatversenyen indulók is megúszták iskolai kihagyás nélkül.

Tolna megyéből leginkább az esélyesek vállalkoztak a hosszú hétvégére és ennek alapján a mérleg négy arany. A paksiak részéről a legértékesebb a 16 évesek között Balázs Gábor első helyezése, aki 7 ponttal egyedül végzett az élen, To Nhat Minh és az ezen a versenyen jó formában lévő Handó Vilmos előtt. Negatív meglepetés, hogy a rapid versenyeken nagyon eredményes, egyes sorszámmal asztalhoz ülő Balog Imre ötödik helyezése.

A 18 éves lányok között a Mitrópa-kupán kiválóan szereplő Ignácz Máriának ellenben nem okozott gondot az esélyesség és 5,5 ponttal testvérét Rózát megelőzve végzett az élen. Jó döntésnek bizonyult az ASE villámigazolása, a kilencéves Antal Tibor Kendére az átigazolási szezon elején csaptak le a paksiak. Csom István tanítványa 7,5 ponttal végzett az élen, a tavalyi évben korcsoportos VB-én legjobb magyar versenyzőként hazatérő Tisza-parti legényke Herpai József tehetségei között nevelkedett, tavaly a korcsoportos bajnokságon Vámos Viktor segédletével nyolc évesen 2. helyezést ért el.
A decsiek siker embere ezúttal Vince Andrea volt aki a 14 éves lányok között 8 ponttal végzett az élen. A mögötte 7,5 pontot elért Varga Klárával kimagaslottak a mezőnyből, a harmadik helyet Papp Petra szerezte meg 6 ponttal.

A rapidversenyek sorozata - mindössze egy hét pihenő után - a debreceni Diákolimpia küzdelmeivel folytatódik, ahol részben a szegedi versenyen résztvevők összecsapásával zajlik majd az éremcsata. A „rapid szezon” ezzel még nem ér véget, hiszen azt követő hétvégén - ismét átszelve az országot - Szombathelyre utazhatnak majd a csapat diákolimpia nevezői.

-- Molnár Béla ---


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%