Rangadót nyert a Space Jam

2013.01.28, 14:30 Kosárlabda


 

Judoplaszika – Vak Baglyok

 

Az alapszakasz első körében, meglepetésre a Baglyok nyertek. Az akkor tartalékosan felálló Judo, most a visszavágás reményében lépett pályára, és ennek rögtön az első negyedben hangot adtak. 10 perc után, máris 10 pont volt a különbség a felek közt. A folytatásban sem változott a játék képe, míg a „vendégek” csak elvétve tudtak kosarat szerezni, addig a túloldalon sorban hulltak a pontok. Az utolsó negyedben talált magára a Vak Baglyok, de addigra már majdnem 50 pont volt a két csapat közt, így csak a teljes kiütést tudták elkerülni.


Alibi KC – Ultra Violák

 

A sokkal esélyesebb Alibi, múlt heti verségét szerette volna feledtetni, de az első játékrészben még felsejlettek az előző meccs rossz emlékei. Az Ultrák ugyanis meglepték a „házigazdákat”, és 12-8-ra megnyerték ezt a 10 percet. Most azonban nem volt folytatás, a második etap már a zöld mezesek szája íze szerint alakult (13-2), és innentől nem volt megállás. A különbség folyamatosan nőtt, így az Alibi végül könnyedén lépett túl ellenfelén.


 

Face Kings – Space Jam

 

Utoljára maradt a játékhét rangadója. A Space Jam – némi meglepetésre –, már az első körben is nyerni tudott, és erre készültek ma is, míg a Face Kings szeretett volna visszavágni és kiköszörülni a csorbát. Nagy meccsre volt tehát kilátás, és ennek megfelelően is kezdődött az összecsapás.

Az első negyedben, Túri vezetésével a Kings szerzett pár pontos előnyt, de ellenfelük sem akart lemaradni, így a csapatok 1 triplányi különbséggel vágtak neki a folytatásnak. Egészen a 4. percig kellett várni, hogy fordulat következzen be, ekkor egy 12-0-s rohammal a „hazai” gárda szerzett nagyobb előnyt magának, de a negyed vége ismét a Space-é volt, akik egy Krausz duplával és egy Csűrös triplával újfent közelebb lopóztak.

A fordulás után hatalmas harc kezdődött, felváltva estek a kosarak. Míg a „vendégek” próbáltak kapaszkodni és többször is 2 pontra zárkóztak, addig a túloldalon mindig akadt valaki, aki pontot tudott szerezni, így a záró felvonást is a Face kezdhette előnnyel.

Viszont az utolsó 10 perc hozta meg a mérkőzés igazi fordulatát! A „Jam” magasabb sebességre tudott kapcsolni, és gyakorlatilag állva hagyta riválisát. A 2-12-es etapra pedig nem volt válasza a Face Kings-nek, akik így a szezonban másodszor is alul maradtak a Space Jam-el szemben!


 

A Street Boys – Old Boys mérkőzés, az ASE NB/I-es mérkőzése miatt elmaradt!

A héten a Face Kings-es Vörös Ferenc (20/9) és az Alibi KC-s Somodi Csaba (20/3) lettek a legjobb pontdobók!

A mérkőzések statisztikáit megtaláljátok a kosarlabda.ase.hu/varosi-bajnoksag/program címen!



ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%