Országos mozgalommá vált a Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI rendezvény

2010.03.04, 11:15 Kosárlabda
A Nagy Sportágválasztó alapítói sajtótájékoztató keretében adták hírül, hogy 2010-ben a rendezvény túllép Budapesten határain és 15 vidéki városban is megjelenik.  A fővárosban a rendezvényt 2007 szeptemberében indított útjára a Merkapt Maraton Team SE, hogy egy évben kétszer májusban és szeptemberben rendszeresen lehetőséget adjon a sportot „kínáló” és a sportot „kívánók” számára, hogy egymásra találjanak.

 A tavaly ugrásszerű fejlődést mutató rendezvény – több mint 80 díjmentesen kipróbálható sportággal és közel 18 000 látogatóval – a hazai sportélet egyik jelentős eseményévé vált és bizonyította, hogy igény van egy olyan sportfórumra, ahol a látogatók egy helyszínre koncentrálva ismerkedhetnek meg ilyen nagy számú mozgásformával és találhatják meg számukra a legmegfelelőbbet. 2010. május 14-15-én már hatodik alkalommal várja az érdeklődőket a Budapesti Nagy Sportágválasztó, pénteken elsősorban az előre bejelentkezett oktatási intézményekből érkező gyerekeket, szombaton pedig a nagyközönséget.
A Merkapt Maraton Team SE által létrehozott Országos Sportágválasztó Szervezőiroda koordinálásában, de regionális partnerek közreműködésével és szervezésében 2010-ben, 15 vidéki városban is megjelenik a Nagy Sportágválasztó rendezvény…hogy az egész ország választhasson…sportágat!
2010 májusában Békés, Szeged, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, 2010 szeptemberében pedig Debrecen, Paks, Szekszárd, Szombathely, Orosháza, Tatabánya, Békéscsaba és Zalaegerszeg várja a „sportágválasztókat”.
 A sajtótájékoztató egyik  ünnepi pillanata volt a rendezvény logójának bemutatása, mely Jankovics Marcell rajzfilmrendező, grafikus, kultúrtörténész, író  tervei alapján készült.
Mit szimbolizál a logó?  Egy ötszirmú virág (ifjúság), amely a színeivel és gyűrűs-lyukas szirmaival az Olimpia ötkarikás jelévé „érhet". A sportágak találkozásából, újabb és újabb sportágak nőnek ki, a metszetekből újabb egymáshoz kapcsolódó, de más-más mozgásformák, új virágok születnek. Egyben összefogást, együvé tartozást, egymáshoz kapcsolódást is szimbolizál a virág, melynek közös a kiindulópontja. A bimbó a rejtett lehetőség. A középpontból kiáradó energia manifesztálódik, a lehetőség kiteljesedik és nyílik virággá, amely ápolásra, törődésre szorul, gondozni, foglalkozni kell vele, lenyesni a vadhajtásokat, hogy erős, életerős virággá cseperedjen.
S a virágokból, új virágok születnek…
A logó  animációja az alábbi linken letölthető:

http://www.sportagvalaszto.hu/index.php?m=14334
További információ: www.sportagvalaszto.hu

{jcomments on}

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%