Második helyen a Morgen Ferdinánd Emléktornán

2013.09.22, 21:22 Kosárlabda


79:63-ra legyőzte a KTE-Duna Aszfalt együttese a házigazda Atomerőmű SE együttesét az I. Morgen Ferdinánd emléktornán. A Kecskemét győzelmének köszönhetően harmadikként, míg az ASE másodikként zárta a háromnapos eseményt.

Az Atomerőmű SE- KTE-Duna Aszfalt összecsapást a Kecskemét kezdte határozottabban. Az előző napon pihentetett kulcsjátékosok Bencze vezérletével rendre betaláltak a fáradtan mozgó hazaiak ellen, így folyamatosan nőtt a különbség a felek közt. 24:14-re nyerte a nyitó etapot Stojan Ivkovic együttese. A látogatók a folytatásban is rendre remekül céloztak, támadásban a palánk alatt és távolról is jól dolgoztak, míg az Atomosoknak nem ízlett a kemény védekezés. Az első félidőben csak Kovács Ákos nyújtott maradandót a piros kékek közül, a KTE-ből Kuntic, Jovanovic, Hegedűs, Karadhodzic és Bencze is egyformán jól teljesített. 20 perc után 41:30 volt az eredmény a Hírös város együttese javára.

A térfélcsere után rövid ideig úgy látszott magára talál az ASE, de a Kecskemét időben kapcsolt és fokozni tudta a tempót. A piros kékek már nem tudtak megújulni, így tovább nőtt a különbség a csapatok között. A negyedik negyedben ezen a találkozón sem maradt izgalom, az Ivkovics tanítványok végig kontroll alatt tartották a meccset. Végül a KTE-Duna Aszfalt 79:63-ra győzte le az Atomerőmű SE gárdáját. A vendégektől Jovanovic dobta a legtöbb pontot, szám szerint 17-et, míg az Atomosok közül Tóth Ádám 14 találatig jutott.

Az I. Morgen Ferdinánd emléktorna 2013 végeredménye:

  1. Szolnoki Olaj KK
  2. Atomerőmű SE
  3. KTE-Duna Aszfalt
  4. Ostrava

A torna legértékesebb játékosa Jarrod Jones /ASE/ lett.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%