Magabiztosan a legjobb nyolc között

2013.01.19, 20:53 Kosárlabda


 

102:68-ra győzött a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az Atomerőmű SE idegenben az MTK- Törökbálint ellen. A piros kék gárda sikerével a legjobb nyolc közé jutott.

Az MTK- Törökbálint a másodosztályú csapatoknak kiírt Hepp Kupában a harmadik helyen végzett, mellyel a Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé került. Az Atomerőmű SE elleni találkozó igazi kosárünnepet hozott az alacsonyabb osztályú csapatnál, az NB I/B Nyugati csoportjának éllovasának vezetése „sztárcsapat” érkezését prognosztizálta a meccs előtti beharangozóban. Az ASE korábban négyszer is elhódította a bajnoki valamint a Kupaserleget, és az NB I/A csoportjának harmadik helyén áll, így a felvezetés korántsem volt valótlan.

A piros kékek azzal tisztelték meg ellenfelüket, hogy komolyan vették az összecsapást és már az első percektől kezdve teljes erőbedobással küzdöttek. A találkozó első 10 percében megmutatkozott az osztálykülönbség a felek közt, Kámán vezérletével, az Atom 13 pontnyi előnyt szorgoskodott össze. A hazaiaknál Merza és Szarvas volt elemében.

A második felvonásban tovább nőtt a paksi előny, a nagyszünetben már 26 volt közte. Eilingsfeld, Idlet és Kerpel- Fronius is ihletett formában játszott, a vendéglátóknál Bihari próbálta csökkenteni a távolságot. A térfélcsere után sem változott a játék képe, az ASE dominált, a lelkes publikum, pedig minden találatot megtapsolt. Szarvas és Wehner dobta csapata legtöbb pontját ebben a szakaszban, de a látogatóknál  Kovács Ákos, Tóth Ádám, Idlet és Vojvoda tett azért, hogy a táblán 30 perc után 49:81 álljon. A záró negyedben az Atomosoknál az Eilingsfeld, Kovács Ákos, Czinger, Illés és Kerpel-Fronius ötös volt a pályán, a fiatalok pedig meghálálták a bizalmat. Végül az Atomerőmű SE 102:68-ra diadalmaskodott az MTK- Törökbálint ellen és a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé került.

 

MTK Törökbálint - Atomerőmű SE
68-102
(15-28, 14-27, 20-26, 19-21)
Törökbálint, 350 néző
Vezette: Papp P., Jurák K., Válé F. (G. Müller)

Törökbálint: Radovics 5, Bihari 8, WEHNER 15/9, SZARVAS 19/6, Spiriev O. 4 Csere: Merza 8, Fülöp B. 3, Baross 6, Horváth B. -, Takács-Varga -, Fernengel -, Tóth R -

ASE: L. Williams 3, Levy 6, VOJVODA 13/3, KÁMÁN 13/9, Tóth Á. 8 Csere: Kovács Á. 12/6, KERPEL-FRONIUS 12/6, Eilinsfeld 13, IDLET 16, Illés M. 4, Czinger 2