Papírforma győzelmet arattunk

2014.11.01, 14:56 Kosárlabda
A jó játék elmaradt, de így is meggyőző fölénnyel nyertünk a MAFC otthonában  


MAFC Basket MHG - Atomerőmű SE 55-76 (9-22, 18-,17, 11-19, 17-18)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

V.: Földházi T., Hegedű T., Jurák K., (Gencsev dr.)

MAFC:  Misek 5/3, Lakosa 15, Hunter 8, Timkó -, Toutziarakis 3.
Csere.: Fodor 4, Tursics 13/3, Szabó 5, Fekete -, Lakits 2. Vezetőedző: Stefan Timbus

ASE: Kovács 12/6, Medve 2, Körtélyesi 2, Szabó 14/9, Tóth 17.
Csere: Jones 11, Roberson 4, Dugat 9/3, Eilingsfeld 2, Markovic 3/3, Baki -.  Vezetőedző: Dzunic Branislav


Talán ha szökő évente látható dolog történt meg szombaton a Gabányi László sportcsarnokban, egy magyar élcsapat szín magyar kezdőötössel vágott neki egy NB1-es mérkőzésnek. Az első kosarat a hazaiak szerezték, ám Tóth Ádám hat pontjával gyorsan megfordítottuk az állást, majd röpke öt perc alatt 10 pontos előny építettünk ki. A folytatásban Dzunic mester szép lassan behozta a légiósokat is, az előny pedig tovább nőt.

Tursics két kosarával igyekezett faragni hátrányát a MAFC, sikerrel, mivel több mint két percig nem akadt válaszunk ezekre a találatokra. A jeget ismét Tóth Ádám törte meg, a MAFC legjobbja, a görög Toutziarakis nem tudott mit kezdeni vele védekezésben. Sajnos a komolynak mondható előnyünk ellenére is sok hibával játszottunk, komolyabb csapat ellen ez nem fog beleférni. Időt is kértünk gyorsan, és valóban úgy tűnt, sikerül rendezni a sorokat, ezt követően ugyanis elöl-hátul összeszedettebb lett a játék. A negyed vége ugyan Szabó és Lakosa révén a hazaiaké lett, de így is 12 pontos előnnyel mentünk az öltözőbe.

A második félidőre kijőve nem sok minden változott: a legjobbunk továbbra is Tóth Ádám volt, a csapat pedig még mindig nem talált a játékát. Különösen Henry Dugat szenvedése volt szembetűnő, amerikai  játékosunknak nagyon nem ment az első 20-25 percben. Azért ha a támadás nem is volt az igazi, a talán még annál is lényegesebb védekezéssel egy-két apró hibától eltekintve nem volt különösebben nagy gond. A negyed végére aztán a korábban szinte semmit nem mutató Dugat feljavult egy kicsit, és vezérletével húsz pontra növeltük az előnyt.

Dugat zsákolásával, majd Markovic palánkos triplájával megközelítettük, majd Tóth Ádám kosarával el is értük a harminc pontos határt, hat és fél perccel a meccs vége előtt. A lényegi dolgok ekkorra már eldőltek, az edzők igyekeztek mindenkinek játéklehetőséget adni, a játékosok pedig szép kosarakkal meghálálni a bizalmat. A hazai játékosoknak volt is miért igyekezni, hiszen majd 100 kosaraspalánta biztatta őket rendületlenül a lelátóról, akik minden dicséretet megérdemelnek lelkesedésükért.

Fotó: Fekete Zsuzsanna


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%