Harmadik helyen zárta a prágai tornát a kadett csapat

2016.05.11, 20:42 Kosárlabda




Legelső sorban a tapasztalat megszerzése érdekében indultunk a Kadett csapattal Prágába, lassan mondható "szokásos" Easter Basket Tournament-re. Lehetőségünk volt jó csapatokkal találkozni (egy kivételével), fiúk megmérték magukat különböző stílusokkal. Legkeményebb meccset a Litván csapat ellen játszottunk, ilyen "férfias" stílussal nem sokszor találkoztunk Magyarországon. Két német és Lengyel csapat hasonló kaliberű volt mint mi, kétszer sikerült nyerni, egyszer kikaptunk. Cseh csapat ellen mindenki tudott sok játéklehetőséget kapni, annak eredménye könnyű győzelem volt. A tornát 3.helyen zártunk, ami nem rossz eredmény, de szerintem a döntőben való részvétel lett volna az igazi jó eredmény.

Ahogy már említettem, tapasztalatot voltunk szerezni Prágában és azoknak a játékosoknak, akik ezzel a céllal indultak a tornára, sikerült is. Igaz, hogy torna előtt a hazai bajnokságban nem voltunk jó szériában, nem ideális formában vágtunk neki a tornának, viszont azt mondhatom, hogy torna nagyon segített felkészíteni a csapatot a hazai bajnokságba. Fiúk más stílusokkal találkoztak, látták, hogy az ellenfél soha nem fog a győzelmet odaadni, hanem a győzelmet ki kell harcolni, ami az utolsó pár bajnoki meccsen is bebizonyosodott és hátra lévő meccseken is nagyon fontos lesz ilyen hozzáállás.



Egyéni teljesítményről nem szeretnék részletesen beszélni, mindenkinek voltak jó és rosszabb periódusai, de a csapatról azt mondhatom, hogy a tornán mutató teljesítmény nagy részben dicsérhető volt. Hazai bajnokságban van vissza a regionális bajnokok tornája, remélem, hogy a Prágai tornán szerzett tapasztalatot is fogunk tudni kihasználni és sikerül majd jó eredményt elérni.

Jan Pavlik


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%