Az Alba a kupagyőztes

2013.03.31, 22:39 Kosárlabda
 

 

Az Alba Fehérvár együttese nyerte a Morgen Ferdinánd Férfi Kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének fináléját. A döntőben Dzunics Branislav csapata 74:54-re verte a címvédő Szolnoki Olaj KK-t.

A finálé Alba Fehérvár kosarakkal kezdődött, Ascserics mesternek időt is kellett kérnie már a legelején. Rendezte sorait a Szolnok és másfél perc múlva 11:9 állt a táblán, de még a Fehérvár vezetett. Dzunics edző is magához hívta fiait, mely után ismét meglépett a székesfehérvári alakulat. 10 perc után 20:11 volt az eredmény. A következő periódusban sokáig tartotta 5-7 pontos előnyét az Alba, de a hajrára felzárkózott az Olaj. A nagyszünetben a lehető legkisebb előnnyel tartott előrébb a kék fehér alakulat. Az első félidőben az Alba együttesében Smith, Keller Ákos és Jones alkotott maradandót, míg a címvédőnél Horváth Ákos és Sehovic tolta a szekeret. A folytatásban elkapta a fonalat a Szolnok, 42:35-re is vezetett, de szigorított védekezésén a Fehérvár és pár perc múlva ismét egál lett. A negyed hajrája a Koronázó városiaknak sikerült jobban, így a záró felvonás előtt 53:46 volt az állás.

A rettenetesen izgalmas meccsen a Dzunics tanítványok szinte bedeszkázták gyűrűjűket, védekezésben minden kék fehér játékos extrát nyújtott. Támadásban pedig rendre betaláltak, ennek köszönhetően lassan 10 pont fölé nőtt a differencia. Jarrod Jones a torna legértékesebb kosarasa tarthatatlannak bizonyult a Szolnokiak számára, vezérletével végül magabiztos előnyt harcolt ki a végjátékra a Fehérvár. Az Olaj hiába küzdött oroszlánként, a mérkőzés ezen szakaszát kontroll alatt tartotta az Alba, így magabiztosan nyerte meg a finálét. A végeredmény: Alba Fehérvár- Szolnoki Olaj KK 74:54.

A tornán a legjobb pécsi Todd Hendley, a legjobb paksi Vojvoda Dávid, a legjobb szolnoki Horváth Ákos, míg a legjobb székesfehérvári kosarasnak Ronald Moore-t választották a szakemberek. A Magyar Kupa legértékesebb játékosa az Alba Fehérvárból Jarrod Jonnes lett. Az okleveleket, az érmeket és a kupákat Szalay Ferenc a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke Szalay Ferenc és a régió országgyűlési képviselője Tóth Ferenc adták át.

A Morgen Ferdinánd Férfi Kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének végeredménye:

  1. Alba fehérvár
  2. Szolnoki Olaj KK
  3. Atomerőmű SE
  4. Pécsi VSK- Pannonpower

ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%