Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA

2018.04.17, 22:56 Kosárlabda
Hozni szeretnénk a PVSK elleni meccset is, hogy a céljainkat elérhessük.

NB1. Köszépszakasz – 4. forduló
Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA
Paks, 2018.04.18. 18.00
V.: Cziffra Cs., Kulcsár T., Kovács N. (Gincsai J.)

Várható kezdőcsapatok:
ASE: Hinds - Ruják - Barnies - Eilingsfeld - Guinn.
PVSK: Durham - Brooks - Antóni - Budimir - Sarlija.

Schmidt Béla: „Természetesen örültünk a Szeged elleni győzelemnek, egy fizikális mérkőzést játszottunk ellenük. Ők rossz dobóformát fogtak ki, mi pedig végig kontrolláltuk a lepattanókat. Láttam pozitív jeleket a csapatnál védekezésben, szervezettségben, illetve végre energikusan és fizikálisan játszottunk.
A Pécs elleni meccsre a szokásos ritmusban készültünk, egy nap pihenőt kaptak a játékosok, utána pedig négy edzést tartottunk. A pécsiek erőssége elsősorban a gyors támadásokban, lerohanásokban, és az ezekből szerzett könnyű kosarakban rejlik. Felállt védelem ellen pedig a két amerikai hátvédjük által mozgatott csapat rengeteg kettő-kettővel, illetve egyéni játékkal is próbál olyan előnyöket kialakítani, ami zavarba hozhatja az ellenfél védelmét.
Nagyon kell koncentrálnunk. Ahogy említettem, az előző mérkőzésen már láttam bíztató jeleket, minimum ennyit hoznunk kell most is fizikálisan, és még többet várok szervezettségben is. Ha ezek nem lesznek meg, akkor nagy zavar lesz a védekezésünkben. Nagyon fontos, hogy jól védekezzünk, hiszen akkor van ritmusunk, önbizalmunk, motivációnk, ahhoz, hogy jó támadásokat tudjunk futtatni. A támadásunkat tovább építjük, finomítjuk, gondolok itt a helyzetfelismerésre, -kihasználásra, valamint az időzítésre.
Eddig minden csapat megnyerte az otthoni mérkőzéseit, nekünk is ez a célunk. Hozni szeretnénk a PVSK elleni meccset is, hogy a céljainkat elérhessük. Guinn szereplése kérdéses, a többiekre biztosan számíthatok.”

Hajrá ASE!

Kép: bb1.hu
 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%