Átadásra került az új fejlesztésekkel bővült Ozorádó Horgászpapardicsom

2012.06.04, 16:35 Szabadidő
Mindenki talál kedvére való elfoglaltságot

A paksi székhelyű, PÉ-ME kft tulajdonában lévő Ozorádó Horgászparadicsom vendégköre, eddig többségben a horgászni vágyókból tevődött össze. Azonban az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázatának támogatásával, 7 új aktív turisztikai programmal bővült a szolgáltatások köre.


 

 

 

 

 

 

Az Európai Unió a fejlesztéseket 49 940 734 millió forinttal támogatta, ami az összköltség 50 százaléka. (99 881 468)  A fejlesztéseknek köszönhetően a horgászok családtagjai is aktívan tölthetik szabadidejüket a tó partján, illetve a körülötte lévő 250 hektáros erdőben. A délelőtt, Péri László, a PÉ-ME kft ügyvezetőjének prezentációjával kezdődött, őt követte Luft Tamás, a GKF Consulting Kft ügyvezetője, majd Schranz Istvánné, Ozora község polgármesterének beszéde. A sort Dr. Farkas Tibor, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatójának beszéde zárta. Később a sajtósok tájékoztatása következett, majd a fejlesztés helyszíneinek feltérképezése, bejárása, a séta után ebéd várta a résztvevőket.

Délután a welcome drink elfogyasztása után a meghívott vendégek kipróbálhatták a fejlesztéseknek köszönhető új szolgáltatásokat. A golf szerelmesei egy mini golf pályán gyakorolhattak, ütögethettek. Két ping-pong asztallal is bővült Ozorádó, ami minden korosztály számára kellemes, nem megerőltető szórakozást jelent. Ozora kiváló minőségű kerékpárokkal és ehhez tartozó biztonsági felszerelésekkel rendelkezik. 30 darab Gepida túrakerékpárt vásároltak, amiken különböző nehézségű terepek járhatóak be. Legyen az földút, lankás terep, a festői szépségű környezetben a kihívást kedvelők, akár 30 km utat is megtehetnek.

Egyre népszerűbb a Nordic Walking már Pakson is, itt Ozorán ez is bérelhető azoknak, akik a gyaloglás aktív formáját választják. Bérelhető Garmin márkájú GPS-el, a geocoachingot választók számára hasznos információ áll rendelkezésre. A környék összes geoládájának információit tartalmazza az adatbázis. A petanquet, ami egy francia golyójáték, baráti társaságoknak ajánlják, könnyen bele lehet jönni, igazán csak egy kis ügyességet igényel, mindenkit jókedvre derít. A harciasabbaknak a paint ball nyújt felejthetetlen élményt. Itt a kívülállók is jól szórakoznak, megjegyzem, más kárán. A korszerű online foglalási rendszer biztosítja az előfoglalás lehetőségét. Este 19 órától a vendéglátók zenés vacsorával gondoskodtak a jó hangulatú nap befejezéséről.

 

{morfeo 106}


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%