Ezúttal szorosabb volt, de megint az Olaj nyert

2014.05.03, 15:52 Kosárlabda
Mindent megtettünk, ez most ennyire volt elég. A csapat minden dicséretet megérdemel, nagyot küzdöttek, és bár a végén feljöttek három pontra, a fordítás már nem sikerült.  

Az első meccs végeredményétől függetlenül igazi rangadóra volt kilátás a Gesztenyés úton, annak ellenére is, hogy kevés esélye is volt arra csapatunknak, hogy 23 ponttal legyőzze a Szolnokot és első helyen zárja a középszakaszt. Az első találatot Milosevic révén a vendégcsapat jegyezte, ám Medve triplája révén nem sokat késett a válasz. Jól védekeztek a csapatok, kevés kosár esett, jól láthatóan feszültek voltak a felek. Ez Pilcevic esetében egészen egy technikai hibáig fajult, amely után Vaughn bedobta a megítélt büntetőket, majd Jones húzott be egy átadást a levegőből. Robbant is a csarnok, remek volt a hangulat. Közben szép lassan a pályára szállingóztak a cserék is mindkét oldalon, ám nálunk továbbra is a Vaughn-Jones tandem vitte a hátán a csapatot.

Eilingsfeld szép középtávolijával nyitottuk második negyedet, ám ezt követően egy kicsit megzavart minket a Szolnok, mégpedig a már sokszor elátkozott zónával, amely ellen nem igazán megy a játék a mieinknek. A legjobbkor jött Medve hármasa, majd labdaszerzése, sajnos azonban a lerohanást nem sikerült kosárral befejezni, az Olaj pedig büntetett: pillanatok alatt beszórtak négy pontot, és feljöttek egyre. Elég csapongóvá vált as játék, több hiba is becsúszott mindkét oldalon, ám Keller és Milosevic révén az Olaj tudta előbb stabilizálni a játékát, át is vették a vezetést. Sőt, mire észbe kaptunk, futottak egy 7-0-ás sorozatot, hat pontra növelve az előnyüket.

Jarrod Jones elsőre még hibázott, majd visszaszedte és bedobta: jól kezdődött a második félidő. Sajnos a folytatás már nem volt ilyen acélos, két alkalommal is Levente-gólt kaptunk, miután Vojvoda Dávid kilométeres körzetében nem volt senki, mikor Milosevic bepasszolta neki a palánk alá. Ezt követően kicsit összekaptuk magunkat, két kosarat is szereztünk, ám ez csak fellángolásnak bizonyult, többek között Lóránt triplájának köszönhetően ugyanis rövid idő alatt tíz ponttal lépett meg a vendégcsapat. Az akarással nem volt gond a csapatunk háza táján, ám az látszott, hogy a Szolnok jóval komolyabb rotációval dolgozik, főként a palánk alatti szekciónál jött ki, hogy Dragan Aleksic több embert tud forgatni. Ettől függetlenül mentek előre a mieink, szinte vért izzadva, és le is felezték a különbséget az utolsó két percre fordulva. A negyed vége sajnos ismét a piros-feketéké volt, egy dudaszóra behulló Lóránt hármasnak köszönhetően kilenc ponttal jártak előrébb a záró felvonás előtt.

Sajnos a negyedik játékrész nem a mi szánk íze szerint kezdődött, mindössze 54 másodperc kellett hozzá, hogy Holiday és Rakic révén öt pontot szórjon az Olaj. Időt is kért Dzunic Branislav, hogy felrázza kicsit fiait, mert kezdett komoly hátrányba kerülni a csapat. Az eredmény nem maradt el, újabb 52 másodperccel - és két Jones-kosárral - később már Dragan Aleksic szólította magához játékosait. Csapatunk foggal-körömmel harcolt, a közönség pedig díjazta az igyekezetet. Négy pontra kapaszkodtunk fel Jarrod Jones 2+1-es akciójával, ám Holiday egy triplával válaszolni tudott. Öt-hat pont körül ingázott a differencia, hol itt, hol ott esett egy kosár, hogy aztán az utolsó két percre fordulva egy jó védekezés majd indítás után háromra jöjjünk fel Robinson kettese után. Ismét időt kértek a vendégek, és innentől már nem engedték ki a kezükből a mérkőzést.

 

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj
67-76
(18-14, 10-19, 20-24, 19-19 )
Paks, ASE sportcsarnok
V.: Cziffra, Frányó, Pálla (Valovics)

ASE: Vaughn 8/3, Medve 11/9, Körtélyesi 2, Szabó 3/3, Jones 23.
Csere: Robinson 4, Baki -, Eilingsfeld 9, Kovács 5.
Vezetőedző: Dzunic Branislav

Szolnok: Trotter 5, Pilcevic -, Holiday 14/6, Milosevic 12, Keller 13
Csere: Vojvoda 8, Simon -, Lóránt 14/6, Báder 4, Rakic 3/3.
Vezetőedző: Dragan Aleksic


Dragan Aleksic: Nagyon kemény, jó hangulatú mérkőzést játszottunk, sok szurkolónk kísért el minket. Elégedett vagyok a játékkal. A lehető legjobb pozícióból kezdjük a rájátszást.

Dzunic Branislav: Gratulálok a győztesnek, de úgy érzem mi is megérdemeljük a gratulációt. Nagy energiával játszottunk, de a második negyed után már csak futottunk az eredmény után.


Fotó: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%